Ķermeņa kopšanas līdzekļi

Tev un videi draudzīgs – zero waste dezodorants

SILMACHY dabīgs dezodorants bez alumīnija un sodas

Svīšana ir mazliet tāds kā bubulis – mēs visi vairāk vai mazāk šo sajūtu pazīstam, taču par to kautrējamies runāt. Svīšana ir normāls, fizioloģisks process organismā, kas regulē ķermeņa temperatūŗu un pasargā to no pārkaršanas. Paši sviedri ir bez smaržas un bezkrāsaini, taču, sajaucoties ar baktērijām, kas mīt uz ādas, rodas raksturīgais, nepatīkamais aromāts. Kā izvairīties no svīšanas radītā diskomforta un kādu pretsviedru līdzekli labāk izvēlēties?

Pretsviedru līdzekļi – dezodoranti vai antiperspiranti?

Galvenā atšķirība ir produkta darbības mehānisms. Antiperspiranti satur alumīnija sāļus, kas neļauj sviedriem izdalīties, bloķējot sviedru dziedzerus uz ādas. Tādējādi šie produkti samazina pašu svīšanu un parasti darbojas ilglaicīgi – no 24 līdz pat 72 stundām.. Atšķirībā no antiperspirantiem, dezodoranti sviedru dziedzerus nebloķē, taču labi absorbē mitrumu, iznīcina baktērijas un nepatīkamo ķermeņa smaku. Dabīgas izejvielas saturoši dezodoranti parasti darbojas līdz 24 stundām.

SILMACHY dezodorants ar ādu nomierinošo Kumelītes un atsvaidzinošo Piparmētras eļļu

 Kas ir dabīgs dezodorants?

Par dabīgu dezodorantu uzskata tādu, kam sastāvā izmantotās izejvielas ir iegūtas pārstrādājot vai bāzējoties uz augu izcelsmes (plant-based) produktiem. Šāds dezodorants noteikti nesatur alumīniju un tā sāļus, parabēnus, silikonus, PEG u.t.t.

Kas slēpjas SILMACHY dezodoranta “vēderā”?

SILMACHY dezodorantam piemīt mitrumu absorbējošas īpašības, pateicoties tik pazīstamajai un efektīvajai kukurūzas cietei un minerālam – cinka oksīdam, kas vienlaikus arī nomierina sakairinātu ādu (piemēram, pēc skūšanās). Ādu mitrina un nomierina arī sastāvā esošās kokosriekstu un saldo mandeļu eļļas. No kandelila krūma (Euphorbia cerifera) iegūtais kandelila vasks piešķir dezodorantam konsistenci un struktūru. E vitamīns (a-tokoferols) darbojas kā antioksidants. Vērtīgās salvijas un kumelīšu eļļas satur daudz aktīvo savienojumu, kas nodrošina antibakteriālu vidi, nomierina ādu un dziedē ādas mikrotraumas. Uzmundrinošā piparmētru eļļa piešķir dezodorantam atsvaidzinošu aromātu, kas ir noturīgs visas dienas garumā.

SILMACHY radītā dezodoranta sastāvs ir rūpīgi izmeklēts, tas nesatur alumīniju un tā sāļus, sodu, alkoholu, agresīvas smaržvielas vai konservantus.

Kādēļ mūsu dezodorants nesatur sodu?

Visiem labi pazīstamā vārāmā soda jeb nātrija bikarbonāts ir plaši izmantota ne tikai saimniecības līdzekļos, bet arī daudzos dezodorantos. Kaut arī soda patiešām var palīdzēt neitralizēt nepatīkamus aromātus, tās iedarbībai ilgtermiņā uz ādas var būt arī daži riski. Jutīgākas ādas īpašniekiem ilgstoši lietojot šādu dezodorantu var parādīties apsārtums, nieze, izsitumi vai ādas zvīņošanās. Iemesls ir sodas tik ļoti atšķirīgais pH, kas ir ap 10, tātad ļoti bāzisks. Savukārt, veselas ādas pH ir tuvāk 5 vai 5.5. Regulāra saskarsme ar tik bāzisku vielu var radīt ādas kairinājumu. Tādēļ radot jauno produktu, izvēlējāmies alternatīvas un efektīvas izejvielas, kam piemīt mazāk lietošanas risku.

Kāpēc SILMACHY dezodorants ir videi draudzīgs jeb zero waste dezodorants?

Dezodorants ir iepakots videi draudzīgā kartona iepakojumā, kurš pēc lietošanas ir viegli šķirojams kartonam paredzētā atkritumu konteinerī un ir pārstrādājams.

Izmēģini un iegādājies mūsu jauno dezodorantu šeit.

Saistītās Ziņas

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Required fields are marked *