Ieteikumi

Zero waste vannasistabā

best conditioner bar

Zero waste jeb bezatkritumu dzīves stils kļūst arvien populārāks un tam ir pamats. Vai zināji, ka tikai 9% no izgatavotās plastmasas tiek pārstrādāta? Vai zināji, ka 8 biljoni tonnas plastmasas ar upju straumi vai no piekrastēm katru gadu tiek ieskalotas okeānos un jūrās? Zinātnieki prognozē, ka ap 2050. gadu pasaules ūdeņos būs vairāk plastmasas nekā zivju)*. Atkarībā no izmantotā plastmasas veida, šampūna un dušas želeju pudeles vidē sadalās 70-450 gadu laikā. Un par šīs paaudzes problēmu ir kļuvusi arī mikroplastmasa, kas nu jau ir atrodama zivīs un citās jūras veltēs un caur ēdienu tiek uzņemta arī cilvēku organismā. Šobrīd ir grūti pateikt, kāda ir mikroplastmasas ietekme uz cilvēka organismu, bet pētījumi par tās ietekmi uz dzīvniekiem norādīja uz reproduktīviem, attīstības un vispārējās organisma sistēmas traucējumiem un toksicitāti.**

Vai Tava vannas istaba izskatās līdzīgi?

Lai arī ne Latvija, ne Baltijas valstis ne tuvu nav lielākās zemes piesārņotājas ar plastmasu, ar savu ikdienas izvēli mēs atbalstām konkrētas industrijas darbības apjomus. Piemēram, ja mēs kā kosmētikas ražotāji produktu iepakošanā izvairāmies no plastmasas, tad neveidojam pieprasījumu iepakojuma ražotājam.

Vienošanās par klimata pārmaiņu mazināšanu un ierobežojumu ieviešanu valstiskā līmenī ir sarežģīta un lēna. Mērķtiecīga uzņēmējdarbība var būt lielisks rīks, kā rīkoties jau šodien. Mūsu mērķis jau no pirmās dienas ir bijis veidot dabai un cilvēkam draudzīgu kosmētiku. Ar tīrām, no augiem iegūtām un pārstrādātām izejvielām, videi draudzīgu ražošanas procesu un viegli pārstrādājamu iepakojumu. Piemēram, izvēloties šampūna pudeles vietā mūsu šampūnziepes, papīra iepakojums ir kompostējams un tas vidē pārstrādājas 6 nedēļu laikā.

Arī jūs – mūsu klienti – ar savu ikdienas pirkumu izdarāt izvēli un nosakāt to, kāds piedāvājums veidosies un kādu vēlaties redzēt kosmētikas industriju.

Jau vairāk kā gadu mēs testējam jūsu izvēli attiecībā uz iepakojumu, piedāvājot vienu un to pašu produktu – lūpu balzamu – videi draudzīgā kartona vai plastmasas iepakojumā. Un mēs pārliecinoši redzam, ka jūs vairs nevēlaties vairot plastmasu. Tādēļ ar rītdienu atvadāmies no plastmasā iepakotā lūpu balzama. Tieši tāpat, no rītdienas esam raduši iespēju piedāvāt arī bārdas eļļas bez pipetes, bet ar skrūvējamu, pārstrādājamu alumīnija korķīti. Šī izvēle būs īpaši noderīga tiem, kuri jau iepriekš iegādājušies Silmachy produktu un kuriem produkta lietošanai labi kalpo vēl iepriekšējā pipete.

 Pieprasot kosmētikas ražotājiem dabai draudzīgākas alternatīvas, arī ražotāji vairāk domās par zaļākām iespējām.

Paldies, ka izvēlaties Silmachy remedies.

* https://www.unep.org/interactive/beat-plastic-pollution/

*https://science.sciencemag.org/content/371/6530/672.full
https://www.theguardian.com/environment/2020/aug/17/microplastic-particles-discovered-in-human-organs

 

Saistītās Ziņas

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Required fields are marked *