Ieteikumi

Strādājoša mamma jeb kā apvienot savu biznesu un bērnkopību.

Getting ready for photoshoot
SILMACHY cosmetics nodibināju jau 2015. gadā, taču pirmos trīs gadus tas vēl aizvien bija vairāk vaļasprieks. Ar interesi pati sekoju līdz, kā tas attīstās un veidojas, bet nekādu lielo plānu man nebija. 2017. gadā, esot gaidībās, sajutu sevī arī iesnaudušos radošo jaudu un tapa jauni produkti – beziepakojuma jeb zero waste kosmētikas līdzekļi. Vēlāk, jūtot, ka SILMACHY aug, neizbēgami attapos pie ikdienas menedžmenta izaicinājumiem – kā organizēt laiku, lai ikdienā būtu blakus bēbītim un vienlaikus neaizmirstu arī par savu pašrealizāciju un ģimenes biznesa attīstību? Jo arī SILMACHY ir ļoti personīgs, rūpīgi izauklēts zīmols no mazas, necilas domas par savu kosmētikas uzņēmumu līdz reāli funkcionējošam un atpazīstamam zīmolam.

 Piedzimstot otrajam bērniņam pagājušā gada jūlijā, kā strādājoša mamma esmu nonākusi pie dažām atziņām, kas man ir palīdzējušas apvienot abas šķietami nesavienojamās pasaules – bērnkopība un uzņēmējdarbība. Lasi tālāk vai skaties šeit video formātā.

  1. Pienākumu deleģēšana. BKA ar otro bērniņu ir devies vīrs, bet es tāpat esmu mazulim blakus teju visu laiku. Zinot, cik ļoti man ikdienā patīk darboties uzņēmumā un cik daudz jaudas tas man dod, vīrs ir pilnībā pārņēmis tādus ikdienas darbus kā ēst gatavošana, iepirkšanās un bērnu pieskatīšana mierīgajos brīžos.
  2. Prioritāšu sakārtošana. Ideju ir ļoti daudz un darāmo darbu saraksts ir garš. Es izsijāju un izdaru prioritāros darbus, kurus tiešām nevar paveikt neviens cits un kuri ir nozīmīgāki uzņēmuma attīstībā. Vai viss tiek padarīts? Protams, nē. Bet es daru, cik varu 🙂
  3. Uzticos intuīcijai un mazāk analizēju, bet vairāk daru. Ir forši, ka biznesā daudz ko var saplānot un paredzēt analizējot. Tas arī noteikti ir vajadzīgs veiksmīgākam biznesam. Bet es esmu sapratusi, ka man tas šobrīd paņem ļoti daudz laika un vairāk vados intuitīvi – tā, lai zīmola vērtības un identitāte saskan ar manējām.
  4.  Atpūšos strādājot. Bet te ir svarīga piezīme, ka savs darbiņš jāmīl. Kad ikdienā daudz laika pavadu ar bērniem (jo vecākais dēls bieži neapmeklē dārziņu), strādāšana SILMACHY ir mana atpūta, kur varu meditatīvi gatavot kosmētikas līdzekļus vai pakot pasūtījumus, klausoties sev mīļu mūziku. Ja vēl izdodas realizēt kādu jaunu ideju – gandarījums neizsakāms.
  5. Mazulis vienmēr ir prioritāte un ja redzu, ka meitiņai nepieciešama vairāk mana uzmanība, tajā dienā nepārmetu sev, ka strādāt sanāk mazāk. Jāatzīst, ka šis man sākumā nācās grūti, jo pārdzīvoju par to, ka darbi nekustās uz priekšu, citiem sanāk ātrāk utt. Bet padomājot vēsu prātu – bērni izaug tik ātri! Šis laiks vairs neatgriezīsies un uz šī fona daudzi darbi var pagaidīt 🙂

Te atradu foršu Forbes rakstu par to, kāpēc mammas bieži vien var būt veiksmīgas uzsākot savu uzņēmējdarbību. Īsumā – spēja pašai plānot savu laiku un darbus, savu prioritāšu noteikšana un darbs no mājām.

Vai Tev noderēja kāds no šiem ieteikumiem? Kāda ir Tava pieredze atsākot strādājot ar bērniņu pie sāniem?

Strādājoša mamma working mom
Ar meitiņu produktu fotosesijā

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Required fields are marked *