Ķermeņa kopšanas līdzekļi

Ādas kopšana ziemā

Ādu kopjošs roku balzāms ar Smiltsērkšķu eļļu

Aukstā laika sezona prasa īpašas rūpes par savu ādu. Gan iekštelpās, gan ārā gaisa mitruma līmenis ir samazināts un tas ātri vien atspoguļojas uz mūsu ādas, jeb ādas ārējā slāņa – epidermas.

Ziemā ādas kopšanai jāizvēlas barojoši un intensīvi mitrinoši balzāmi

Ādai ir trīs slāņi, katram ir atšķirīga loma. Zemāko jeb iekšējo slāni veido zemādas tauki, kas ir organisma tauku depo. Ādas vidējais slānis ir derma jeb ādas saistaudi, kurā atrodas dziedzeri, asinsvadi un nervi.  Epiderma ir ādas ārējais slānis, kurā vidēji reizi 30 dienās notiek šūnu reģenerācijas cikls – āda atjaunojas.

Ziemā ādas kopšanai jāizvēlas barojoši un intensīvi mitrinoši balzāmi vai ādas barjeru atjaunojoši krēmi. Ja nepievēršam pietiekamu uzmanību ādas sausumam, ar laiku tam var pievienoties arī nieze, kairinājums un ādas plaisāšana. Ziemas periodā ādas stāvoklis var pasliktināties tiem, kuri saskarās ar psoriāzi, ekzēmu vai atopisko dermatītu.

Lietojot ādu aizsargājošu kosmētiku pievērsiet uzmanību, vai tā sastāvā ir ūdens. Ja ir, tad tas uz ādas jāuzklāj vismaz 20 minūtes pirms došanās ārā, lai pagūtu iesūkties. Balzāmi bez ūdens ir lietojami arī atrodoties ārā aukstā laikā, piemēram, pastaigājoties dabā vai sportojot.

Aukstā laika sezona prasa īpašas rūpes par savu ādu.

Kādas dabīgas izejvielas aizsargā un pabaro ādu aukstā laikā?

1. Augu sviesti kā šī sviests, kakao sviests, mango sviests un citi, kas ir dabīgi bagāti ar ādu barojošiem lipīdiem un taukskābēm.

2. Barojošas eļļas, piemēram, olīveļļa, mandeļu eļļa, jojobas eļļa, kaņepju sēklu eļļa u.c. Šīm eļļām ir augsts mono- un poli- nepiesātināto taukskābju saturs. Piemēram, saldo mandeļu eļļa satur vairāk kā 30% Linolēnskābi, kas ir būtiska Omega 6 taukskābe. Pētījumos* ir norādīts, ka šīs taukskābes klātbūtne ādas slānī samazina ūdens zudumu no epidermas slāņa, nodrošinot labāku tās mitrināšanu. Tāpat augu eļļas satur ādai būtiskus vitamīnus D, E, A, kā arī B grupas vitamīnus.

3. Ādu aizsargājoši vaski – bišu vasks vai augu vaski – karnauba vai kandelila vasks. Šie vaski uz ādas palīdz veidot plānu aizsargkārtiņu, lai pasaudzētu ādu no skarbiem laikapstākļiem un apkārtējās vides ietekmes. Pētījumi uzrāda**, ka bišu vaskam piemīt arī neliela antimikrobiāla aktivitāte, kas palīdz sadziedēt rētas un mikroplaisas ādā.

Svarīgi atcerēties, ka rūpējoties par savu ādu nepieciešams arī iekšķīgi uzņemt D vitamīnu un pietiekamu ūdens daudzumu.

Silmachy Remedies roku balzama sastāvs ir bagātīgs ar eļļām, sviestiem un vaskiem, kas satur E, C, A un B grupas vitamīnus, kā arī daudzus mikroelementus, kas palīdz roku ādai atgūt dabisko mitruma daudzumu.

*Healing fats of the skin: the structural and immunologic roles of the ω-6 and ω-3 fatty acids. Clinics in Dermatology. . Volume 28, Issue 4, July–August 2010, Pages 440-451
**Beeswax: A minireview of its antimicrobial activity and its application in medicine,
FilippoFratini 12 GiovanniCilia 1 BarbaraTurchi 1 AntonioFelicioli 12 , 26 July 2016

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Required fields are marked *