Bārdas kopšanas līdzekļi

Silmachy Remedies Ziepes

Meistarklases
ziepes
Citronzāle svaigumam, kafijas skrubjziepes attīrīšanai, bet plikās ziepes tīrai vienkāršībai

Stāsts par to kā tapa mūsu ziepes

Ziepes jau kādu laiku bijušas Silmachy Remedies piedāvājuma ideju sarakstā, bet visu laiku šī ideja tika atlikta, jo ziepju gatavošanai vēlējāmies atrast īsto cilvēku. Tas ir noticis! Gada sākumā uzsākām sarunas ar ziepjotāju Daiju par pievienošanos mūsu komandai. Lūk, viņas stāsts par ziepjošanu un mūsu ziepju tapšanu!

Ar ziepju kolekcionēšanu un ziepjošanu sāku aizrauties pirms 5 gadiem Anglijā. Un, jā, lai cik jocīgi tas arī nešķistu, ir cilvēki, kuri kolekcionē arī tādas lietas. Visvairāk lepojos ar Rīgas taukvielu kombinātā ražoto Lauru ziepi no 90.gadiem, kuru atradu savas lauku mājas bēniņos.

ziepes
Ziepes no daudzām pasaules valstīm atceļojušas kā dāvanas. Katra ziepīte ir īpaša – kādai interesants stāsts azotē, kādai neierastas izejvielas, kādai sentimentāla nozīme.

Ziepjošanu sāku apgūt Anglijā pie vairākiem meistariem un, kad jutu, ka spēju pati veidot formulas un radīt sev tīkamu rezultātu, atgriezos Latvijā, kur izveidoju savu pirmo ziepju līniju – Citronzāle, Kafija, Tējaskoks. Vienai gāja grūti, tāpēc šī gada janvārī nolēmu no sava zīmola atteikties.

Nekas dzīvē nenotiek bez iemesla un jau pavisam drīz sēdēju pie kafijas krūzes kopā ar Silmachy Remedies komandu, lai kaltu nākotnes sapņus par Silmaču ziepēm.

Ir radīti 3 Silmachy Remedies ziepju veidi – Kafijas skrubjziepes, Citronzāles un Plikās jeb Minimālista ziepes, kuras esmu radījusi no kokosriekstu un olīveļļas, izmantojot tradicionālo ziepju gatavošanas metodi, kuru bieži mēdz saukt par “ziepes no nulles”. Ar to ir domāts, ka tiek iziets pilns eļļu pārziepjošanās process un netiek izmantotas gatavas ziepju masas/bāzes, kā arī ziepēm pēc to gatavošanas ir jānožūst mēnesi pirms tās tiek lietotas. Šī metode un izvēlētās eļļas nodrošina ziepēm lielas un mīkstas putas, kuras Jūsu rokas noteikti novērtēs.

Ar rokām gatavotās produkti vienmēr nes savu stāstu, arī Silmaču ziepītes neizpaliek bez tā.

kafijas ziepes
Citronzāle svaigumam, kafijas skrubjziepes attīrīšanai, bet plikās ziepes tīrai vienkāršībai

Citronzāles ziepes bija pirmās, ko savā mūžā uztaisīju un vēlējos, lai šo ziepju ceļš turpinās. Ziepju smarža atgādina cukura traukā iemērktu citrona šķēlīti un liks atcerēties par vasaru visa gada garumā.

Plikās jeb Minimālista ziepes tapa, jo novērtēju lietu vienkāršo un praktisko dabu. Pati ikdienā izvēlos lietot tieši šo ziepju veidu, jo katru dienu strādājot darbnīcā, deguns nogurst no aromātu pārpilnības. Kas ir interesanti, šīs nebija pirmās ziepes, ko pagatavoju. Bija jāiziet cauri daudziem ziepju aromātiem, līdz sapratu, ka vēlos pagatavot vienkārši pliku ziepju gabalu. Reizēm tas vienkāršākais ir arī unikālākais.

Kafijas skurbjziepes nes stāstu vairākos slāņos. Pirmkārt, tās arī ir vienas no pirmajām, ko pagatavoju, un tās man ir dikti mīļas iknedēļas ādas skrubēšanas rituālos. Otrkārt, šīs ziepes ir mana tēva mīļākās ziepes. Kad sāku nodarboties ar ziepjošanu, tēvs nolēma izvilkt savus sarkasma krājumus un sāka jokoties par to, ka “vāru ziepes” un, ka viņš nelietos ziepes, kas nevar nomazgāt viņa pēdas no tikko pļautas zāles traipiem. Es to uztvēru kā izaicinājumu un pagatavoju kafijas skurbjziepes, lai tikai pierādītu savu taisnību. Paldies, tēti! Treškārt, Silmaču kafijas skrubjziepes ir gatavotas no Latvijā ražotas kafijas. Laikā, kad spriedām par iespējamajiem Silmaču ziepju veidiem, nejauši iepazināmies un atradām draudzību ar Kuldīgas kafijas grauzdētājiem Curonia Coffee Roasters. Vārds pa vārdam un Curonia Coffee Roasters kafija nonāca mūsu ziepēs. Tagad kafijas grauzdētavai ir savs ziepju stāsts, bet mums savas kafijas stāsts.

ziepes
Curonia Coffee Roasters ir kafijas grauzdētava Kuldīgā, kuras mērķis ir piedāvāt koncentrētu un neparastu kafijas baudījumu.

Lūk, tāds ir mūsu ziepju stāsts! Cerams, ka jau pavisam drīz mūsu ziepītes gozēsies uz tavas izlietnes malas!

Meklē Citronzāles, Plikās un kafijas skrubjziepes mūsu interneta veikalā šeit.

Ja vēlies uzzināt vairāk par to, kā Latvijā top kafija, dodies ciemos pie Curonia Coffee Roasters šeit.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Required fields are marked *