Bārdas kopšanas līdzekļi

5 biežāk uzdotie jautājumi par bārdas kopšanas līdzekļiem

Bieži saņemam jautājumus par to kā pareizi izvēlēties sev īstos produktus. Reizēm var apjukt, jo tiek piedāvāti daudz un dažādi bārdas kopšanas līdzekļi. Esam ieskicējuši tos visbiežāk uzdotos jautājumus. Mēģināsim sniegt atbildes un virzienu, kurā Tev doties bārdas kopšanas līdzekļu izvēlē, bet iesakām eksperimentēt un meklēt īsto produktu tieši Tev, Tavam ādas un matu tipam. Bārdas audzēšana nozīmē, ka Tev nāksies noslēgt ar sevi līgumu par to, ka veltīsi sev vairāk laika!

Kāpēc bārdas eļļa vai balzāms ir jālieto?

Bārdas kopšanas līdzekļi būs palīgi Tavas bārdas audzēšanas procesā. Barot. Mitrināt. Kontrolēt. Gan bārdas eļļa, gan balzāms palīdz ādu un matiņus mitrināt un pabarot, kas nozīmē, ka matiņš vieglāk un kontrolētāk aug, kā arī ar balzāmu var vieglāk ieveidot matiņu virzienu. Bārdas kopšanas produkti var palīdzēt arī novērst ādas lobīšanos un matiņa lūšanu. Protams, ka šie produkti arī padarīs Tavu bārdas kopšanas rituālu patīkamāku un produktu smaržu vienmēr novērtē dāmas.

Kā izvēlēties starp bārdas eļļu un balzāmu?

Gribētos teikt, lai vienkārši izmēģini un sajūti, kas Tev labāk strādā, bet īsumā galvenie atslēgas vārdi:

  • bārdas garums
  • ādas tips
  • laiks

Bārdas garums: Ja tikai sāc audzēt bārdu, labāk izvēlēties bārdas eļļu – tā baros ādu un matiņu, līdz ar to augšanas process Tevi mazāk traucēs ar niezēšanu. Ja bārda ir jau vidēji gara vai gara, ir laiks pievērsties bārdas balzāmam, kas ne tikai baros un mitrinās matiņu, bet ļaus arī bārdu vieglāk kontrolēt un ieveidot, kā arī “trenēt” augt vēlamajā virzienā. Laika ziņā, bārdas eļļu ir ātrāk un vieglāk iestrādāt, bet ar balzāmu mazliet jāsaudzējas, jo tas ir biezākas konsistences un ir jāpavada mazliet vairāk laiks, lai to iestrādātu visā bārdā vienmērīgi.

Ādas un matiņa tips: Lai arī kuru no šiem produktiem neizvēlētos, sekot līdzi savam ādas un matiņa tipam un lasi par izvēlēto produktu. Ja esi īpaši jūtīgas ādas īpašnieks,pievērs uzmanību, lai produkts ir bez krāsvielām un smaržvielām, jo bieži vien tie ir galvenie faktori, kas ietekmē ādas jūtīgumu. Ja matiņš ir īpaši sauss lieto eļļu biežāk vai izvēlies treknāku balzāmu.

Laiks: Ja spēj sev atvēlēt vairāk laika, tad eļļa ir lieliska izvēle, bet esam ievērojuši, ka daudzi vīrieši, kuri ceļo vai dienu pavada nepārtrauktā kustībā, labāk izvēlas balzāmu. Iemesls? Iepakojums – ērti iemest kabatā un zini, ka tas nav šķidrums, kas varētu izlīt. Lietošanas biežums – balzāms jālieto retāk. Šķidrumu ierobežojumi lidojumos – balzāms nav šķidrums un nav jāskaita cik ml esi ielicis somā.

Bārdas kopšanas līdzekļi ir pieejami visdažādākajās formās, veidos, tilpumos – tik atliek izvēlēties sev tīkamāko un ērtāko.

Bārdas eļļa
Gan bārdas eļļa, gan balzāms palīdz ādu un matiņus mitrināt un pabarot, kas nozīmē, ka matiņš vieglāk un kontrolētāk aug, kā arī ar balzāmu var vieglāk ieveidot matiņu virzienu.

Vai var lietot bārdas eļļu un balzāmu kopā?

Protams, bārdas kopšanas līdzekļi var tikt kombinēti! Sāc ar bārdas eļļu mitrināšanai un tad ar balzāmu ieveido, bet esi uzmanīgs ar produkta daudzumu. Ja būs par daudz, tad nedz āda, nedz matiņš nespēs visu to lielo labuma kvantumu uzsūkt.

Kā lietot bārdas eļļu?

Parasti nepieciešami vien pāris pilieni bārdas eļļas, bet tas vairāk ir atkarīgs no Tavas bārdas garuma un apjoma. Iesakām pašam paeksperimentēt ar nepieciešamo bārdas eļļas daudzumu, kas būs vislabākais tieši Tavai bārdai. Bārdas eļļu iepilina plaukstā, tad plaukstas sarīvē un ar tām vienmērīgi ieklāj eļļu bārdas augšanas virzienā, neaizmirstot to vieglām kustībām iemasēt arī ādā zem bārdas. Pēc tam bārdu iesakām arī izķemmēt, lai eļļa tiešām vienmērīgi ieklātos visā bārdas garumā.

Kā lietot bārdas balzāmu?

Nelielu daudzumu balzama sasilda plaukstās un vienmērīgi ieklāj bārdā, iemasējot balzamu arī ādā zem bārdas. Pēc tam bārdu iesakām arī izķemmēt, ieveidojot to sev tīkamā formā. Atceries, vienmēr vari ieklāt vēl, tāpēc sāc ar mazumiņu un pakāpeniski atrodi to produkta daudzumu, kas der tieši Tev.

Bārdas kopšanas līdzekļi
Silmachy Remedies Miķelis iesaka: “Bārdas kopšanas līdzekļi lieliski iesūcas gan ādā, gan bārdā tieši pēc dušas, kad bārda ir tikko izmazgāta. Pēc produkta iestrādāšanas parasti savu bārdu žāvēju ar fēnu un paralēli ar ķemmi ieveidoju”.

Ja Tev ir radušies kādi jautājumi, kādi bārdas kopšanas līdzekļi iederētos Tavā ikdienā, droši raksti mums!

Silmachy Remedies bārdas kopšanas līdzekļi atrodami šeit

Kā arī neaizmirsti sekot mums Facebook un Instagram

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Required fields are marked *