Bārdas kopšanas līdzekļi

Bārdas eļļa vai bārdas balzams?

Bieži nācies dzirdēt jautājumu, kurš bārdas kopšanas līdzeklis ir labāks – bārdas eļļa vai bārdas balzams? Šis nav viennozīmīgi atbildams jautājums, jo līdzekļa izvēle būs atkarīga no vairākiem faktoriem:

  • Cik gara ir bārda, vai cik garu to ir plānots izaudzēt?
  • Kādu formu vēlies savai bārdai piešķirt?
  • Kāds ādas tips tev piemīt – sausa, normāla vai kombinēta āda?

Bārdas eļļa ir visbiežāk izmantotais bārdas kopšanas līdzeklis. To izmanto kā vieglu bārdas un ādas mīkstinošu un mitrinošu līdzekli. Bārdas eļļa ir piemērota sausai – normālai ādai un būs visērtākais līdzeklis īsai – vidēji garai bārdai. Atkarībā no pievienotām bāzes eļļām, aktīvajām vielām un ēteriskajām eļļām tām var piemist arī papildu funkcijas – ieaugušu matiņu un niezes mazināšana, bārdas augšanas apjoma veicināšana, nepatīkamu aromātu (smēķēšana) likvidēšana u.c. Bārdas eļļu iesakām izmantot 1-2 reizes dienā uz tīras ādas un bārdas, lai gūtu vislabāko rezultātu.

Kā lietot bārdas eļļu?

Parasti nepieciešami vien pāris pilieni bārdas eļļas, bet tas vairāk ir atkarīgs no Tavas bārdas garuma un apjoma. Iesakām pašam paeksperimentēt ar nepieciešamo bārdas eļļas daudzumu, kas būs vislabākais tieši Tavai bārdai. Bārdas eļļu iepilina plaukstā, tad plaukstas sarīvē un ar tām vienmērīgi ieklāj eļļu bārdas augšanas virzienā, neaizmirstot to vieglām kustībām iemasēt arī ādā zem bārdas. Pēc tam bārdu iesakām arī izķemmēt, lai eļļa tiešām vienmērīgi ieklātos visā bārdas garumā.

Bārdas balzams ir pomādes tipa bārdu mitrinošs un mīkstinošs līdzeklis. Tas būs ērts bārdas kopšanas līdzeklis vīriešiem ar vidēji garām – garām bārdām. Viens no svarīgākajiem iemesliem – bārdas balzams atšķirībā no bārdas eļļas tiek galā ar nekārtīgiem un nepaklausīgiem bārdas sariņiem un ar to ir iespējams noturēt solīdu bārdas formu visā dienas garumā. Piefiksētie bārdas sariņi liks Tavai bārdai izskatīties ne tikai koptākai, bet arī biezākai un apjomīgākai.

Bārdas balzams ir biezākas konsistences, tādēļ tas absorbējas ādā un bārdā ilgāk kā bārdas eļļa, rezultātā bārda iegūs veselīgu spīdumu ilgākā periodā. Šī paša iemesla dēļ ieteicams izvēlēties dabīgu bārdas balzamu, kas izgatavots bez minerāleļļām un silikoniem. Dabīgi bārdas balzami tiek gatavoti no bišu vaska, šī vai kakao sviestiem un dabīgām, bārdas sariņus mīkstinošām eļļām.

Kā lietot bārdas balzamu?

Nelielu daudzumu balzama sasilda plaukstās un vienmērīgi ieklāj bārdā, iemasējot balzamu arī ādā zem bārdas. Pēc tam bārdu iesakām arī izķemmēt, ieveidojot to sev tīkamā formā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Required fields are marked *